camere auto DVR si accesorii

Camerele de bord auto sau camerele auto DVR sunt folosite inca din anii 1980, insa abia in ultima perioada au devenit cu adevarat populare, ajungand dispozitive de uz comun. Vremurile in care aceste camere erau exclusiv apanajul masinilor de politie sunt de mult apuse, iar camerele auto DVR isi fac acum loc in "cockpitul" unui numar crescand de soferi.

In mai 1988, detectivul Bob Surgenor de la Departamentul de Politie din Berea Ohio a surprins prima urmarire cu masina,  de la inceput pana la sfarsit, cu o camera video montata in masina lui. Spre deosebire de camerele de bord moderne, aceste camere erau voluminoase si erau sustinute de un trepied pe geamurile din fata sau din spate ale vehiculului.

O camera de bord sau dashcam, cunoscuta si sub denumirea de camera de inregistrare video digitala pentru masina (DVR pentru masina) este o camera de bord care inregistreaza continuu drumul prin parbriz si, uneori, din spate sau alte geamuri. Unele camere de bord  permit atasarea unei camere pentru a inregistra interiorul masinii  la 360 de grade.
O camera frontala cu unghi larg de vizualizare de 130 -170° sau mai mult poate fi atasata la parbrizul interior, la oglinda retrovizoare sau la partea superioara a plansei de bord, printr-un suport cu ventuza sau banda adeziva. O camera din spate este de obicei montata in luneta cu o iesire video catre monitorul/ecranul de afisare. 

Rezolutia va determina calitatea generala a videoclipului. Full HD sau 1080p (1920×1080) este rezolutia  standard pentru camerele HD. Rezolutia acestora poate fi 1080p, 1296p, 1440p sau chiar 4K pentru o camera frontala si 720p sau 1080p pentru o camera din spate, incluzand si  modul de vedere pe timp de noapte.
Camerele pot oferi dovezi video in cazul unui accident rutier. Atunci cand sunt parcate, camerele de bord pot capta dovezi video si imagini daca vandalismul este detectat de unghiul de vizualizare al camerei si daca ese conectat un kit de alimentare permanenta.

Dincolo de posibilitatea de a genera imagini clare spre a fi vizualizate de sofer si de cei implicati in anchetarea unui accident in trafic, unele camere auto DVR pot inregistra coordonatele GPS, data si ora, dar si informatii despre viteza, iar, traseul poate fi vizualizat ulterior in Google Maps cu ajutorul aplicatiilor disponibile gratuit. De asemenea, unele modele de camere de bord dispun de conectivitate Wi-Fi si Bluetooth, permitand sincronizarea acestora cu smartphone-ul. 
Soferii pot descarca imaginile direct pe smartphone si le pot impartasi cu prietenii si familia sau le pot trimite mai usor catre firmele de asigurari, utilizand aplicatiile disponibile.

Lasand la o parte pasionatii de gadget-uri, mai multi posesori de camere auto DVR fac aceasta investitie si din motive de autoprotectie. Aglomerarile urbane au avut drept efect imediat intensificarea traficului si diversificarea surprizelor pe care le poti avea in drum spre serviciu, casa sau supermarket. Poate te gandesti ca esti un sofer suficient de experimentat si prudent incat sa poti preveni sau evita orice incident. Adevarul este insa ca nu poti intotdeauna anticipa si aproape niciodata controla deciziile celorlalti parteneri de trafic. 

Fie ca te alegi cu o usa indoita de un sofer care da cu spatele fara sa se asigure, fie ca reflexele iti sunt testate de pietoni speriati de ploaie, esti luat prin surprindere de colegul de trafic care s-a gandit sa-ti taie fata sau sa te sicaneze din cine stie ce motiv, dovada video a nevinovatiei tale poate fi oricand cat se poate de utila. Gandeste-te doar cate amenzi nedrepte sau negocieri neplacute la asigurator pot fi evitate atunci cand poti demonstra ca versiunea ta a evenimentelor este corecta si exacta.
Chiar daca in Romania inregistrarile video realizate cu astfel de camere auto DVR nu sunt admise drept probe in instanta (exceptia fiind dispozitivele omologate de catre Politia Romana), imaginile inregistrate pot fi luate in considerare ca probe secundare de catre ofiterii Politie Rutiere, in cazul incidentelor minore.
Cu siguranta, rata accidentelor grave, dar si a celor usoare, s-ar putea ameliora daca si in Romania s-ar adopta cutumele din alte tari mai dezvoltate. Spre exemplu, in Marea Britanie sunt in uz peste 11 milioane de camere video auto si peste 40 de companii de asigurari accepta ca probe inregistrarile realizate cu acestea. Mai mult, unele firme de asigurari ofera polite pentru asigurarea autovehiculelor la pachet cu o camera video auto sau ofera o reducere semnificativa la polite pentru cei care utilizeaza astfel de dispozitive de inregistrare a traficului.
In plus, existenta camerelor auto DVR poate avea si un efect de "linistire" a soferilor agresivi si este un factor suplimentar de control pentru angajatii care conduc masini oferite ca beneficiu de catre angajatori. De asemenea, ca o camera auto DVR poate fi un mod simplu de inregistrare a unor surprinzatoare peisaje din vacante. Speram ca te-am convins sa investesti intr-o camera auto DVR si iti recomandam sa vizitezi oferta de camere din portofoliul Falcon Electronics, apartinand unor branduri cu traditie, recunoscute la nivel intenational, cum ar fi Nextbase si Kenwood.
brand-uri reprezentate
comercializam produse performante apartinand unor branduri de renume mondial
Nextbase, lider pe piata europeana a camerelor auto DVR cu o cota de piata de peste 60% si unul dintre cei mai importanti producatori de camere auto de bord la nivel international contribuie in fiecare zi la confortul, siguranta si securitatea oamenilor care sunt la volan, dar si a pasagerilor. Permanenta preocupare pentru performanta, perfectiune si inovatie in domeniul camerelor de bord au propulsat producatorul britanic in topul industriei, detinand cote de piata semnificative in SUA, Canada, Australia si Europa si peste doua treimi in UK. 

Nextbase este castigator a numeroase premii media la nivel international, fiind producatorul care seteaza trendul in categoria camerelor de bord prin tehnologiile noi pe care le inglobeaza. Detine peste 115 brevete si patente pentru tehnologiile utilizate in camerele de bord.

Mai mult, Nextbase a revolutionat industria asigurarilor prin parteneriatele realizate si introducerea discounturilor pentru posesorii de camere auto DVR.
Martori impartiali, vigilenti si rigurosi, noile modele de camerel de bord Nextbase Seriapot surprinde cele mai mici detalii, uneori vitale, ale evenimentelor care se petrec in trafic, oferind o calitate deosebita a imaginilor indiferent de conditiile meteo, dar si siguranta in trafic. De asemenea, asigura usurinta in utilizare, datorita suportului magnetic cu incarcare ce permite montarea si demontarea cu o singura mana.  Si pentru ca fiecare secunda conteaza, Nextbase a integrat o functie noua, respectiv reluarea cu incetinitorul a inregistrarilor.

Mai mult, pentru ca masina ta sa fie protejata si tu sa fii in control, chiar si atunci cand nu esti la volan, functia Mod Parcare Inteligent inregistreaza pentru tine eventualele incidente, iar pentru o supraveghere permanenta, kitul de alimentare Nextbase este solutia ideala.

Camerele de bord Nextbase sunt acum mai inteligente decat oricand datorita functiilor avansate: de la inregistrarea calatoriilor la calitate video 4K, pana la functionalitati de varf, cum ar fi SOS cu tehnologia de localizare what3words, control vocal, mod de parcare inteligent si slow-motion.
Kenwood Corporation este o companie japoneza infiintata in 1946, care proiecteaza si dezvolta o gama complexa de echipamente audio pentru casa si masina. In 2008, Victor Company of Japan Ltd, cunoscuta ca JVC si Kenwood Corporation au fuzionat, formand compania JVCKenwood. 

JVCKenwood este recunoscuta de consumatorii si profesionistii din industrie pentru furnizarea de produse apreciate pentru calitate, performanta si valoare. Fiecare produs realizat de JVC Kenwood isi propune sa depaseasca limitele, sa surprinda si sa ofere utilizatorului o experienta impecabila si un confort sporit.

Astazi, JVCKenwood si-a asumat un rol de lider în dezvoltarea de produse orientate spre piata si continua sa opereze ca unul dintre cei mai mari producatori de echipamente de divertisment si comunicatii personale din lume, dezvoltand produse precise care sa raspunda nevoilor clientilor la cea mai mare valoare posibila.

Camerele auto DVR Kenwood sunt o investitie inteligenta, indiferent daca vrei sa inregistrezi accidente, sicanari in trafic sau o tornada ce a aparut din senin. Se amplaseazaza cu usurinta in orice masina, iar in timp ce tu conduci, camera inregistreaza automat traseul parcurs, dar si tot ce este interesant in drumul tau.
Camere auto DVR
filmezi si conduci in siguranta
Module camere DVR
cu vedere in spate si cu vedere in cabina
Accesorii camere DVR
pentru un plus de confort si performanta